Et kig i spåkuglen – en holdning til fremtiden

 

Small choices can make a big difference

Det minder det svenske pensionsselskab, SPP, os om i en ny interaktiv kampagnefilm, som M&C Saatchi Sweden og B-Reel står bag.

 

se websitet: http://earth2045.com

 

De små valgs store betydning er hele udgangspunktet for kampagnewebsitet, der efter min mening er blandt årets bedste. Her kan du via en splitscreen ’slide’ billedet til højre eller venstre for at se to forskellige versioner af livet i 2045.

 

”I see trees of green, red roses too, I see them bloom for me and you. And I think to myself what a wonderful world”. Lyden af Louis Armstrongs klassiske ørehænger akkompagnerer SPP’s to mulige bud på fremtiden: Det er da også en vidunderlig verden, vi ser i venstre side. De frodige træer, den rene luft og det rindende vand. Nyhederne fortæller om solcelledrevne gårde, familier nyder en frokost i det grønne, og den blå himmel skimtes i det fjerne. I højre side er historien en anden, og her står ”What a Wonderful World” i skærende kontrast til billederne. I 2045 ligger smoggen som en mørk hinde over en fortravlet by. Børnene anes gennem de masker, der skal forhindre dem i at indånde byens forurening, og tænderne børstes i vand fra flasker.

 

Det er et lille valg, om du trækker musen til højre eller venstre, men det er afgørende for, hvilken verden du får et indblik i. På samme måde argumenterer SPP for, at det er de små valg i hverdagen, der får betydning for den fremtid, der venter os.

 

En investering i fremtiden

Det handler om bæredygtighed, om fremtiden og om at tage et valg. Kampagnen sætter fokus på at tænke lidt længere frem; overveje mere end næste års afkast og have en strategi, der ikke kun fokuserer på økonomisk optimering men en investering i en bæredygtig fremtid.

 

SPP er en af verdens mest bæredygtige virksomheder, og bæredygtighed er en del af virksomhedens DNA. Kampagnen sætter derfor fokus på, at der findes et pensionsselskab, hvor det ikke kun er den kortsigtede gevinst, der bestemmer, hvordan midlerne investeres. SPP investerer på måder, der kommer både kunderne og miljøet til gode. Der er altså handling bag de smukke ord, og det er ikke bare en gratis omgang for SSP at udbrede et indlysende sympatisk budskab.

 

 

Hav en holdning. Tag et ansvar. Det betaler sig.

Ifølge Target Marketing vil 72 % af verdens forbrugerne anbefale et brand, der støtter en god sag frem for et brand, der ikke gør det, hvilket er en stigning på 39 % siden sidste måling i 2008. Samtidig siger 73 % af forbrugerne, at de ville udskifte et brand, hvis et andet af lignende kvalitet støttede en god sag. Det er derfor langt fra lige meget, om man som virksomhed har en holdning eller støtter en sag.

 

På noget, der normalt er så lavinvolverende som pension, er det en interessant manøvre. For de fleste ansatte er det arbejdsgiveren, der beslutter, hvor pensionen skal placeres. Det er meget abstrakt som menneske at skulle forholde sig til, om der er 1000 kr. mere eller mindre til forbrug, den dag, man trækker sig tilbage – om 20-30-40 år. Og det er endog meget svært at hidse sig så meget op over det, at man ligefrem skifter pensionsselskab.

 

Hvordan klimaet har det, er til gengæld en sag, der kan vække følelser. Især når det er fremstillet så dygtigt som her. Tænk, hvis medarbejdere havde en holdning til pensionen og prøvede at påvirke beslutningstagernes valg. Hvordan skal verden se ud, når du går på pension?

 

#SPP #pension #envision #2045

2 responses to “Et kig i spåkuglen – en holdning til fremtiden

  1. Fint indlæg, Anne – fortjener næsten en mere vedkommende afslutning: ‘Hvordan skal dit liv se ud, når du går på pension?’

  2. Hej Anne Glad,
    Det er et fint, positivt, optimistisk, kreativt og velformuleret bidrag til den ekstremt vigtige debat om, hvilken fremtid vi ønsker at skabe.
    Jeg savner nogle perspektiver og forslag til den indre menneskelige og bevidsthedsmæssige udvikling, da det er forudsætningen for at få skabt en global udvikling, der satser på en fredelig og harmonisk sameksistens, som er forudsætningen for, at vi ikke smadrer os selv og planeten med de aktuelle destruktive holdninger og handlinger, som endda synes at eskalere.
    Med venlig hilsen.
    Hans Find Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *